Udgivet i Skriv en kommentar

Derfor er du gladere om sommeren

Du er gladere om sommeren. Når vi tænker på sommer, associerer vi det automatisk med smil og glæde. Og det er der faktisk en rigtig god grund til — for ikke at sige flere. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at vi er gladere og smiler mere, når det er varmt udenfor. Sommeren gør os med andre ord glade. Vi har samlet et par grunde til, at du er mere lykkelig om sommeren.

1. Om sommeren er det lettere at socialisere

Grill i haven, frokost på tagterrassen og sommerfest. Om sommeren er der et utal af muligheder for at socialisere med andre mennesker. Vi mennesker er nemlig sociale væsener, og derfor har vi behov for at mænge os med venner, familie og fremmede, fordi det får os til at føle, at vi er en del af et større hele. Noget der er større end os selv. Der er en grund til, at tanken om den næste sommerfest gør dig lykkelig.

2. Solskinnet påvirker dit humør

Solens stråler gør os mere optimistiske, og de fylder os med energi. Vores høje sommerhumør skyldes nemlig det hormon, der hedder serotonin — også kendt som ‘det glade hormon’. Når solens stråler rammer kroppen, absorberes de og omdannes til serotonin, og det gør os gladere.

3. Vi opholder os mere udenfor vores hjem

Når vi er udenfor — og især ude i naturen — så slapper vi mere af og er mere rolige. Når vi opholder os naturen, føler vi os mindre stressede og mere frie. Det gælder, uanset om vi cykler gennem skoven, er på stranden eller går en tur på landet. Det skaber en lykkefølelse, og det har faktisk vist sig, at det virker terapeutisk, når man opholder sig ved vandet.

4. Vi opholder os mere udenfor vores hjem

Når vi er udenfor — og især ude i naturen — så slapper vi mere af og er mere rolige. Når vi opholder os naturen, føler vi os mindre stressede og mere frie. Det gælder, uanset om vi cykler gennem skoven, er på stranden eller går en tur på landet. Det skaber en lykkefølelse, og det har faktisk vist sig, at det virker terapeutisk, når vi opholder sig ved vandet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *