Udgivet i Skriv en kommentar

Et lykkeligt liv starter på arbejdet

Det er forskelligt hvor lykke stammer fra, da alle mennesker som bekendt er forskellige. Nogen finder lykken i en lang gåtur, andre ved at sidde på sofaen med deres yndlingsserie, mens det for andre er en god bøf og et godt glas rødvin. 

Hvis man ellers er i arbejde, tilbringer man dagligt typisk minimum 8 timer på sin arbejdsplads, og det bliver derfor en meget stor del af ens liv, uanset om man arbejder på en fabrik, i en blomsterhandel, i en butik eller på et kontor, så går en stor del af ens vågne timer med at arbejde.

Derfor betyder det også utroligt meget for ens velvære, at man har det godt på sit arbejde, hvis denne glæde skal smitte af i ens liv uden for arbejdet. Det gælder psysisk såvel som fysisk. Rammerne for et godt arbejdsliv skal være på plads, og undersøgelser viser da også, at sundhed spiller en meget stor rolle i vores lykke. Der er mange hundrede tusinde mennesker, der døjer med dårlig ryg, hvilket skyldes dårlige arbejdsstillinger og lignende. Hvis du ikke allerede har et godt arbejdsmiljø med hæve skænke skrivebord så kan du roligt sende din chef på shopping her.

Sundhed på arbejdet spiller en essentiel rolle for at du kan være lykkelig, men det er langt noget der kan gøre det alene, men det er ikke kun den fysiske sundhed der er vigtig, noget af det der er med til at give en lykkefornemmelse, er anerkendelse fra kollegaer eller kunder og at nå sine mål.

Et arbejde hvor man er glad og tilfreds, og hvor man har sikkerhed, er for mange med til at give lykke.

Til gengæld er et arbejde man er ked af noget af det, der kan være den største hæmsko for at man opnår lykke. Selvom vi kan på gang bliver kåret som det lykkeligste land, så er stress også nærmest blevet en folkesygdom, og stress har sjældent noget at gøre med at have travlt, og det er ofte andre faktorer der spiller ind. Stress er desuden en direkte modspiller til lykke, og derfor starter lykke i høj grad på arbejdspladsen – hvor den så en er.

Hvis man ikke selv føler at man kan overskue at skabe sig denne lykke, kan det være en rigtig godt ide, at opsøge en psykoterapeut eller psykolog og få snakket tingene igennem, da det kan være, at det er noget der ligger dybere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *