Udgivet i Skriv en kommentar

Lider du af PTSD?

Har du mistanke om, at du lider af posttraumatisk stressforstyrrelse? Læs med her for at blive blot lidt klogere på, hvad det er, og hvordan du søger PTSD behandling.

Ikke kun for krigsveteraner

Mange danskere har desværre den tanke, at de er nødt til at have været i krig for at have lidelsen. Det er en skam, da mange danskere, der lider af PTSD ikke tror, at denne diagnose passer til dem, fordi de aldrig har været soldater. Men sådan hænger det altså ikke sammen.

Hvis du har været ude for et tilpas stort nok traume, så kan du sagtens lide af forstyrrelsen. Og hvad det er din krop og din hjerne har opfanger som et traume er en meget individuel sag. Hvad der er et trauma for dig behøver altså ikke at have været det for andre og omvendt.

Søg behandling

Det er vigtigt at tage en snak med din læge, hvis du har en mistanke om at du lider af det. Alternativt kan du også tage direkte kontakt til en terapeut, som har erfaring med at behandle folk med PTSD. Uanset hvad er det vigtigt at du søger hjælp med det samme.

Der er ingen grund til at du skal gå og lide i stilhed og hvis du for eksempel tager en snak med din læge, så kan han eller hun videreføre dig til en god terapeut.

Det er vigtigt at prioritere at få en terapeut, som har erfaring med at behandle den type lidelser. Terapeuter specialiserer sig i bestemt områder og du kan derfor også få den bedst behandling, hvis du er terapeut som netop har specialiseret sig i PTSD.

Det er desuden vigtigt at pointere, at du altid kan skifte til en anden terapeut, hvis du ikke har en god kemi med den første.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *