Udgivet i Skriv en kommentar

Lykken er at rejse

At rejse er at leve sagde HC Andersen en gang og millioner har sagt det siden ham. At rejse er dog ikke bare at leve, det er også vejen til lykke for mange mennesker. Der er nemlig mange undersøgelser der viser, at rejser er meget højt på listen over ting, der gør os lykkelige. En undersøgelse i Live Science viser eksempelvis at vi bliver mere lykkelige at rejser og oplevelser end af gadgets og materielle goder.

Vi danskere elsker at rejse ud og se verden, og mens nogen sværger til at rejse langt væk med ikke andet end en rygsæk og en god portion gå-på-mod, er der mange der lægger mere vægt på trygheden og vælger noget, som er lidt tættere på. Der er også mange der bare gerne vil af sted og ikke bekymrer sig så meget om destination og bare vælger en afbudsrejse til hvor det nu er billigst, sådan er vi mennesker forskellige. Hvilke rejser der gør bringer mest lykke er derfor også meget individuelt.

For nogen er dette lykken
For nogen er dette lykken

Der er i de kommende måneder mange, der vælger at rejse til steder i Europa, hvor der er restauranter med dansk klingende navne, og hvor man kan købe danske aviser og ugeblade. Nogen mener at dette ikke er en rigtig måde at rejse på, da man ikke oplever den destination, men tager til. Andre vil mene, at dette måske er de mennesker der er mest lykkeligt i det daglige, da de ikke behøver en stor omvæltning i deres liv, når de holder ferie, men bare gerne vil have en smule adspredelse i deres liv, hvilket kunne tyde på, at de i forvejen er godt tilfredse med deres liv.

For andre er dette
For andre er dette

Der er dog en ting der er tilfælles for næsten alle, når vi rejser, og det er, at vi hader forsinkelser. Store undersøgelser har vist, at noget af det der kan skabe en øjeblikket frustration er forsinkede fly, også selvom det også kun er en lille forsinkelse. Vi er så meget vanedyr, at når vi er indstillet på at skulle flyve kl 18.55 så vil vi ikke flyve kl 19.15, da vi jo så går glip af dyrebar ferie.

Ingen finder lykke i dette
Ingen finder lykke i dette

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *