Udgivet i Skriv en kommentar

Når haven er terapi

Der findes mange former for lykke, og hvad det er lykke for en, er ikke nødvendigvis den samme lykke for en anden. Der er nogen der finder lykke i en løbe en tur, nogen finder det i arbejde, mens andre finder det i at lave absolut ingenting. Noget tyder på, at vi danskere er gode til at finde lykken, i hvert fald er vi igen for nyligt blevet kåret til at være verdens lykkeligste land, efter at have været hoppet et par pladser tilbage.

Det er dog heller ikke nogen hemmelighed, at har et kæmpe forbrug af lykkepiller, at tusindvis af os render rundt og er stresset i vores hverdag, og at der hvert år er mange selvmord, så selvom størstedelen af os er lykkelige, så er der også alle de andre, som man ikke må glemme.

Der laves mange forsøg i lægevidenskaben for at komme stress, depressioner og lignende til livs. Dels for at gøre befolkningen gladere, men bestemt også fordi det hvert år koster samfundet milliarder i sygepenge, behandling og lignende.

Et af de nyere forsøg er et forskningsprojekt med terapihaver (læs mere om det her). Det er bevist at naturen har en nærmest helende og beroligende effekt på mange, og at smukke haver kan have en gavnende effekt, hvor man er ramt er stress. Derfor er der nu lavet terapihaver, som kan besøges, hvor man har brug for et afbræk, og skal have lidt ro og mag i en travl dagligdag. Der er også kommet positive tilbagemeldinger fra soldater veteraner der er hjemvendt fra udstationering.

Der er også lavet mange forsøg hos ældre, hvor der bliver lavet enorme lækre haver ved plejehjem og ældreboliger, så de har noget at nyde deres sidste tid i, hvilket kan være med til at give ro.

Billedet er fundet på landskabsarkitekt Anne Stausholm
Billedet er fundet hos landskabsarkitekt Anne Stausholm

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *