Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan får du glade medarbejdere

Alle virksomheder er afhængige af deres medarbejder. Det er dem, som skal gøres deres arbejde for, at virksomheden hænger sammen. Der findes en lang række teorier om, hvordan man motiverer medarbejdere. Og der er nok nogen der er bedre end andre.Uanset hvad, så ligger der et kæmpe potentiale i at få dine medarbejdere til at være glade. Vi giver dig et par enkle tips til at få glade medarbejdere, som vil styrke din virksomhed.

Vis interesse og omsorg

For at få glade medarbejdere, er det vigtigt, at du udviser interesse og omsorg for dem. Det vil nemlig få medarbejderne til at føle sig trygge, hvilket øger deres produktivitet. Det kan f.eks. være, at du lytter til en medarbejder, der døjer med dårlig nattesøvn pga. småbørn. Her er det vigtigt, at du engagerer dig i samtalen. Det kan enten være ved blot at udvise sympati, eller det kan være ved at foreslå en konkret løsning, som f.eks. en tyngdedyne børn.

Vær ærlig og oprigtig i dine handlinger

En tydelig kommunikation i virksomheden er væsentligt for at få glade medarbejdere. Du bør forrest ved at være ærlig og oprigtig i dine handlinger. På den måde sikre du, at dine medarbejdere ikke skal bekymre sig om bagtanker eller usagte forventninger. Den korteste vej mellem to mennesker er ærlighed, og en ærlig kommunikation er derfor vigtigt, hvis man vil skabe en tillidsfuld atmosfære i virksomheden. Og en tillidsfuld atmosfære er vejen til glade og trygge medarbejdere.

Stil krav til dine medarbejdere

Medarbejdere, som ikke ved, hvad de skal, vil ikke være glade medarbejdere. Uvished kan nemlig skabe usikkerhed og forvirring. Derfor er det vigtigt, at du som arbejdsgiver stiler tydelige krav til dine medarbejdere. Hvis medarbejderne ved, hvad der forventes af dem, vil de have større mulighed for at indfri kravene, og dermed være glade. Samtidig bør du dog også sørge for, at de ikke har flere opgaver på samme tid, end de kan overkomme. Ellers bliver det et surt job for dem.

Skab rammerne for godt kollegaskab

De sociale rammer på en arbejdsplads er afgørende for glade medarbejdere. Som leder kan du være med til at skabe de gode rammer for de sociale relationer. Det kan f.eks. være ved at arrangere uformelle fredagscafeer, hvor medarbejderne kan snakke sammen på tværs af teams eller afdelinger. Det kan også være gennem temadage eller teambuilding-øvelser, hvor de kan lære hinanden bedre at kende.

Konklusion

 

Glade medarbejdere er godt for enhver virksomhed, der ønsker at effektivisere sin indsats. Du kan få glade medarbejdere ved at følge ovenstående råd. Det vil både gavne dig, din virksomhed og medarbejderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *