Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan får du lykkelige børn

Alle der har fået et eller flere børn ved, at selvom det er hårdt arbejde og søvnløse nætter af den ene eller anden grund, er det for langt de fleste lykken at få børn, og de er de vigtigste vi har. Derfor vil vi også gøre hvad som helst for, at vores børn har det godt og får en lykkelig opvækst som de kan tage med sig i et lykkeligt liv.

Hvordan får man lykkelige børn?

Ligesom der for os voksne ikke er en endegyldig formel på, hvordan vi bliver lykkelige, så er der heller ikke en for vores børn. Der er dog nogle ting der ens for stort set alle børn, som skal være i orden, hvis de skal have muligheden for at blive lykkelige.

Vær opmærksom på dine børn

Børn (især små børn) kræver opmærksomhed, ikke bare en gang imellem men hele tiden. De har brug for at kunne mærke, at der bliver lagt mærke til dem, og at fokus er på dem. De skal hele tiden kunne fornemme en tilstedeværelse fra deres forældre, hvilket også er en af grundene til det kan være svært at få dem til at sove alene på eget værelse, da de skal vænne sig til, at forældrene ikke e ri nærheden. Det betyder også, at din brug smartphone og tablets bør være bandlyst eller i hvert fald minimeret i dine børns nærvær, da de mærker at din fokus er et andet sted.

Samvær og leg

Alle børn, helt små som lidt større og store har brug for far og mor-tid, tid hvor man hygger og leger sammen og lukker alt andet ude. Hvis du har en baby, så køb noget babylegetøj i kan være flere om, så det ikke kun er noget dit barn skal lege med alene. Har du lidt større børn, kan det eksempelvis være en løbecykel, da dette bliver et fælles projekt for jer som familie.

Glæde avler glæde

Det vigtigste er dog, at du skal være lykkelig, og at barnet skal være et lykkeligt miljø, da dette smitter. Det er umuligt at få et lykkeligt barn, hvis omgivelserne ikke også er det, da barnet let kan mærke dette. Er du glad er der derfor også en rigtig god sandsynlighed for at dit barn bliver det – og en lykkelig familie, er noget af det bedste der findes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *