Udgivet i Skriv en kommentar

Stop med at tjekke telefonen og bliv gladere

Undersøgelser viser, at der er mange der hellere vil undvære sex end deres smartphone og WiFi. Selvom det i sidste ende nok er sat lidt på spidsen, så siger det alligevel en hel del om, hvor stor en del smartphones er blevet af vores liv. Det er langt fra de færreste, der har et sundt forhold til deres telefon og kun bruger den til at ringe fra.

Vi tjekker i gennemsnit vores smartphones mere end 110 gange om dagen, og det er altså et tal der for manges vedkommende er ikke blot lidt men meget højere. Vi skal lige se om der er nogen der har skrevet en sms, tagget os på Facebook, nævnt os på Instagram eller måske retweetet vores sidste Tweet.

Der er mange af os, der er rigtig meget “på”, og dermed har lidt svært med at melde os ud og nyde vores medmenneskers selskab. Der er mange psykologer og forskere der længe har prøvet at råbe os op, da den overdrevne brug  gør at den sociale adfærd blokkeres af smartphones, da vi har mere travlt med at kigge ned i en skærm end at kigge vores gode venner i øjnene.

Vi mennesker er socialt anlagt og er generelt flokdyr, derfor er det også en tendens, der ikke er god for den mentale sundhed, at vi bevæger os mere og mere væk fra det fysiske sociale til fordel for at være “sociale” på netværk som Facebook, Twitter, Instagram og lignende.

Der er faktisk mange undersøgelser der viser, at vi bliver mere lykkelige, hvis vi lader telefonen være, og snakker med mennesker vi møder i stedet for at kommentere på fjerne bekendtskabers babybilleder. Så hvis du måske i stedet for 110 gange om dagen, skruer lidt ned, og tjekker telefonen 100 gange om dagen, bliver du måske lidt gladere.

Når du har fundet ud af, at dette faktisk var en god ide, kan du skære ned til 90, 80, 70 og måske endnu længere med tiden. Hvad er det værste der kan ske?

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *