Udgivet i Skriv en kommentar

Styrk din sikkerhed på ferien

Det er sundt for det mentale velvære at komme på ferie og slappe af. Mange kobler mentalt af på ferien, men fortsætter med at være koblet digitalt på – både på deres mobiler og computere.

 

Slå automatisk Bluetooth-forbindelse fra

 

De fleste af os glemmer at deaktivere Bluetooth-forbindelse, når vi befinder os på offentlige steder, især når vi tager på ferie.

 

Med din Bluetooth-forbindelse åben kan enhver, der sidder i hotellets lobby eller en kaffebar i nærheden, opfange dette signal og få adgang til din enhed. Dette kan ske hurtigt og uden din viden.

 

Brug kun adgangskodebeskyttede wi-fi-netværk

 

Dette råd er vigtigt, især hvis du rejser til udlandet. Andre lande har muligvis ikke de samme regler for offentlig wi-fi, så at holde sig til et adgangskodebeskyttet netværk, som dem, der tilbydes på de fleste større hoteller, er den mest sikre løsning, hvis du har brug for at få adgang til internettet.

 

Tilsvarende, hvis du skal bruge en offentlig computer til en hurtig e-mail, skal du altid sørge for, at du har logget ud af din konto, før du går. Se efter HTTPS-udvidelsen i begyndelsen af ​​URL’en for at sikre, at den er beskyttet. Undgå at oprette forbindelse til gratis offentlig wi-fi.

 

Brug en VPN

 

Øg din sikkerhed, når du er forbundet til offentlig wi-fi ved at bruge en VPN. Et virtuelt privat netværk (VPN) skaber en sikker ‘tunnel’, der krypterer de data, du sender og modtager, mens du er forbundet til wi-fien. En af farerne ved offentlig wi-fi er, at cyberkriminelle kan opsnappe data via det, der er kendt som et mand-i-midten-angreb. Finansielle kontooplysninger, adgangskoder og brugernavne, stort set alle data, du sender eller modtager, kan blive opsnappet af hackere på det samme offentlige netværk.

 

Tjek følsomme konti regelmæssigt

 

Inden du forlader hotellet for at tage ud på en dag med sightseeing, skal du vænne dig til at tjekke følsomme finansielle konti. Tjek dem også, når du kommer hjem. Jo før du opdager mistænkelig aktivitet, jo bedre. Bare sørg for at logge ud af dine konti efter hver brug.

 

Efterlad smarte enheder i et pengeskab på hotellet

 

Nogle hotelværelser har pengeskabe til opbevaring af følsomme oplysninger eller vigtige souvenirs, mens du rejser. Brug pengeskabet til at opbevare alle smarte enheder, du ikke har brug for i løbet af dagen, såsom en bærbar computer, USB-drev, ekstern harddisk eller bærbar teknologi. Lad ikke disse ting ligge frit fremme på dit hotelværelse.

 

Lad være med at poste for meget på sociale medier

 

Hvor fristende det end kan være at dele dine ferieoplevelser online, er det uklogt at tagge din placering med få timers mellemrum på sociale medier. Du kan afsløre, at du ikke er hjemme, hvor du muligvis har efterladt vigtige personlige data ubeskyttede. Post dine feriebilleder, når du kommer hjem, og begræns oplysninger om dit specifikke opholdssted, når du bruger sociale medier.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *